Jyväskylän Metsänkävijät rakensi kesäksi pakohuoneen

Partiolippukunta Jyväskylän Metsänkävijät rakensi Erakon arvoitus -pakopelin yhteistyössä Mysteerin kanssa. Pelaaminen ei edellytä partiotietämystä tai kokemusta pakohuoneista.

Haave omasta pakohuoneesta on elänyt lippukunnan piirissä jo pidempään. Sysäys pelin rakentamiseen saatiin, kun koronavuosi hankaloitti lippukunnan normaalia varainhankintaa. Peli on rakennettu partiolaisvoimin vapaaehtoistyönä, ja vapaaehtoiset myös vetävät pelit. Yhteistyötahoksi pelin kehittelyyn saatiin pakohuoneyritys Mysteeri, joka tarjosi käytännön tietotaitoa projektin tueksi. Mysteerin paikallisjoukko Jyväskylästä kävi myös testipelaamassa huoneen ennen sen virallista julkistusta.

Yhteistyö on ollut ilmeisen onnistunutta, sillä pakohuoneesta on saatu hyvää palautetta. ”Täähän oli ihan oikea pakohuone”. ”Kaikki tehtävät olivat monipuolisia ja keskenään erilaisia, yksikään pulma ei tuntunut tylsältä, joka pitää vaan ratkoa.” Pakohuone sijaitsee partiolippukunnan kokoontumispaikassa Mäki-Matissa, ja pelivuoroja on varattavissa vielä heinä- ja elokuussa.

Lisätietoa:

Projektin yhteyshenkilö Viivi Keinänen, p. 050 438 3818, viivikeinanen@gmail.com

Pakopelin kotisivut http://pakokarhu.jyme.org

Lippukunnan kotisivut http://jyme.org

Jyväskylän Metsänkävijät on erähenkinen ja huumorintajuinen partiolippukunta, joka järjestää toimintaa 7-22-vuotiaille pojille Mäki-Matissa (os. Vellamonkatu 2). Metsänkävijöissä lapset ja nuoret pääsevät oppimaan itse tekemällä ja kantamalla vastuuta. Luonnossa toimiminen ja retkeily ovat vahva osa lippukunnan toimintaa.