Mitä partio on?

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio tarjoaa seikkailuja, elämyksiä sekä mahdollisuuden nähdä maailmaa. Partiolaiset retkeilevät luonnossa, tutustuvat uusiin ihmisiin ja toimivat paljon yhdessä. Partiossa opittuja johtamis- ja ihmissuhdetaitoja arvostetaan myös työelämässä.

Partiossa toimitaan ryhmissä, joissa noudatetaan partio-ohjelmaa. Partio-ohjelma tarjoaa tavoitteellista, ikäkausien mukaista suunniteltua toimintaa 7-22-vuotiaille nuorille. Partiossa on tärkeää, että saa tehdä ja kokeilla itse. Uusia taitoja opitaan erityisesti itse tekemällä. Vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Partioon voi tulla minkä ikäisenä tahansa, myös aikuisena. Partioon pääsee mukaan liittymällä paikalliseen partiolippukuntaan eli partiotoiminnan paikallisyhdistykseen.

Vapaaehtoiset toimijat mahdollistavat partion. Vapaaehtoiset partiolaiset toimivat esimerkiksi viikkotoiminnan ohjaajina, leirinjohtajina, lippukuntien eli paikallisyhdistysten puheenjohtajista sekä kokkeina leireillä ja retkillä. Suomessa vapaaehtoiset antavat vuosittain yli 3 miljoonaa tuntia aikaansa lasten ja nuorten partioharrastuksen mahdollistamiseksi.

Partio on Suomen suurin nuorisojärjestö, jolla on Suomessa 65 000 jäsentä ja maailmassa yli 45 miljoonaa partiolaista yli 200 maassa. Suomen partiolaisten kattojärjestö on Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, ja heidän sivuiltaan löydät lisätietoa partiosta.

Partio on avointa kaikille kieleen, uskontoon ja taustaan katsomatta. Partio on puoluepoliittisesti sitoutumatonta toimintaa.