Aluejärjestöstä

aluejärjestön logo

 Jyväskylän Partiolaiset ry on Jyväskylän kaupungin alueella toimiva partiolaisten aluejärjestö, jonka pääasiallisena tehtävänä on tukea ja edistää alueensa lippukuntien eli partion paikallisyhdistysten toimintaa yhteistyössä piirijärjestö Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n kanssa. Aluejärjestö tukee lippukuntia partiotoiminnan toteuttamisessa sekä kehittää jäsenlippukuntien keskinäistä yhteistyötä yhdessä aluevalmentajien ja lippukuntakoordinaattorin kanssa.

Jyväskylän kaupungin alueella on 19 lippukuntaa, joissa toimii yhteensä noin 1 500 partiolaista.  Jyväskylässä 5,2 % 7-17-vuotiaista nuorista on mukana partiotoiminnassa.

Jyväskylän Partiolaisten toiminta perustuu jäsenlippukuntien tarpeisiin. Tärkeimmät yhdistyksen toimintamuodot ovat partiokoulutukset ja ohjelmatapahtumat, joita yksittäisten lippukuntien on vaikea järjestää yksin. Lisäksi yhdistys tukee lippukuntien varainhankintaa.

Aluejärjestö pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta, sekä keväällä että syksyllä. Syksyn kokouksessa valitaan uudet hallituksen jäsenet.

Järjestösihteeri

Jyväskylän Partiolaiset ry:n järjestösihteeri huolehtii yhdistyksen talouteen ja hallintoon liittyvistä tehtävistä sekä toimii yhdistyksen hallituksen kokousten sihteerinä. Lisäksi järjestösihteeri suunnittelee ja koordinoi aluejärjestön tapahtumia ja koulutuksia yhdessä hallituksen jäsenten sekä muiden luottamushenkilöiden kanssa. Järjestösihteeri osallistuu jyväskyläläisten lippukuntien tukemiseen yhdessä piirijärjestön lippukuntakoordinaattorin kanssa. Lisäksi järjestösihteeri tukee ja koordinoi lippukuntien omaa sekä yhteistä varainhankintaa.

Järjestösihteerin tavoittaa numerosta 050 363 6024

Vuosittaiset perinteet

Itsenäisyyspäivän iltana Jyväskylän seudun partiolaiset valaisevat Harjun portaat ulkotulin. Jyväskylän Partiolaiset ry koordinoi tätä tapahtumaa, järjestävä lippukunta vaihtuu vuosittain. Valaisu on hoidettu jo vuodesta 1989.

Usean kesän ajan on viikonloppuisin valvottu Sepänaukion kirpputoria osana partiolaisten varainhankintaa.

Jo 1990-luvulta alkaen partiolaiset ovat paketoineet Suomalaisessa Kirjakaupassa jouluisin, isänpäivän tienoilla sekä äitienpäivänä.

Ajankohtaiset tapahtumat voi tarkistaa tapahtumakalenterista.